Fredrik Ek

Boende i Knivsta och Alsike sedan 2004 och flyttade som så många andra hit från Stockholm för läget mellan 2 stora arbetsorter och den fina miljön för barnens uppväxt. Pendlingen till Stockholm kvarstår men numer är barnen uppväxta och utflugna så det som en gång ledde till intresset att engagera sig i hemorten, dvs ett mkt aktivt föreningsliv har vi trappat ner allteftersom barnen flyttat men vetskapen om vad föreningslivet betyder för ett samhälle har man såklart med sig fortfarande.

Så det och det vi en gång flyttade hit för, dvs det fantastiskt fina läget med tillgång till flera arbetsmarknader, infrastruktur och driftiga invånare gör att man fortsatt vill vara med och hjälpa till med vår utveckling, här finns mkt mer att göra i många år framöver och här kan vi göra mycket mer kring näringsliv och samhällsbyggnad, det läge vi har är nästan unikt i Sverige skulle jag säga och det skall vi såklart dra nytta av på bästa sätt.

Jag är som person rätt ’opolitisk’ av mig skulle jag säga, jag ser hellre att vi diskuterar framdrift och praktiska lösningar i samförstånd än håller på ideologiska poänger och vill hjälpa till inom de områden där jag genom åren skaffat mig lång erfarenhet, dvs affärsutveckling och näringsliv. Här kan vi arbeta och underlätta för våra företagare att etablera sig och utvecklas och samtidigt säkerställa att samhälle och infrastruktur går hand i hand, inga kortsiktiga poäng finns att plocka här utan detta skall hanteras långsiktigt och med praktiska och fungerade lösningar som främsta mål.

Lite korta fakta:

Bor: Villa i Alsike

Familj: Gift, utflugna barn, 22 och 28 år, ett barnbarn 2,5 år

Arbetar med: System för optimering och dokumentation av elproduktion och distribution, svensk VD för en norsk koncern.

Intressen: Resor (gärna kring temat mat/vin) , Handboll, Motorsport